08.03.2016

advancedserie.jpg

Amsterdam, 8 maart 2016 – Casio Computer Co, Ltd breidt zijn assortiment projectoren uit met acht modellen met een hybride laser-ledlichtbron. De Core-serie krijgt er drie nieuwe modellen met 1,5 x optische zoom bij*1; in de Advanced-serie verschijnen vijf nieuwe projectoren die uitstekende schaalbaarheid bieden voor een aantrekkelijke prijs*2.

Tot op heden waren projectoren zonder lamp – uitgerust met SSI-lichtbronnen (solid state illumination) – alleen verkrijgbaar in de top van het projectorsegment. Casio’s laser-ledlichtbrontechnologie maakt SSI-projectoren nu voor iedereen bereikbaar. In 2010 zijn alle projectormodellen aangepast naar SSI, en in 2015 introduceerde Casio de Core Series-modellen met 1,1 x optische zoom. Nu wordt het portfolio aangevuld met acht nieuwe modellen.

De nieuwe projectoren zijn vijf WXGA- en drie XGA-modellen. Alle acht modellen hebben een 1,5 x zoomlens, waardoor je heel flexibel bent bij het plaatsen van de projector. Met HDMI-poorten*3 als Intel® WiDi*4 en met Miracast*5 draadloze schermadapters en stick devices met uitstekende schaalbaarheid, voorzien de modellen in de Advanced-serie andere apparaten van stroom. Casio heeft op de wereldwijde markt voor SSI-projectoren met minstens 2.500 lumen (fel genoeg om te gebruiken in verlichte ruimtes) een marktaandeel van tachtig procent*6. Dankzij deze dominante positie kon Casio de uitgebreide nieuwe line-up ontwikkelen.

Alle acht nieuwe modellen worden geproduceerd in Yamagata, in de Yamagata Casio-fabriek in Japan. Door toepassing van geavanceerde productietechnologieën die het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, behoudt Casio een consistente, bijzonder hoge productkwaliteit.

■ Topprestaties dankzij de SSI-lichtbron met laser en led
De Casio hybride laser-ledlichtbron gaat tot wel 20.000 uur mee, waardoor er geen lampvervanging meer nodig is. Bovendien is het stroomverbruik ongeveer de helft van dat van een kwikhoudende lampprojector*7. Hiermee is de total cost of ownership van nieuwe modellen lager dan die van kwikhoudende lampprojectoren*8.

■ Direct On/Off-functie voor optimaal gebruiksgemak
Druk op de knop van een van de nieuwe projectoren en hij is in slechts vijf seconden op maximale felheid. Je hoeft dus niet lang te wachten tot de lampen zijn opgewarmd. Na nogmaals drukken gaat hij direct uit. Schakel je hem opnieuw in, dan kan hij direct opnieuw gebruikt worden – zonder dat hij tussendoor moet afkoelen. Met de Instant Light Control-feature pas je de helderheid van de projectie aan met de linker- en rechtertoetsen op de projector of afstandsbediening. De modellen in de Advanced-serie hebben bovendien een Intelligent Light Control-feature. Hiermee neemt de projector omgevingslicht waar en past hier de projectie automatisch op aan.

■ Betrouwbaar, stofbestendig design
Door de interne componenten van de projectoren in drie blokken te verdelen, wordt het optische blok beschermd tegen stof. Hierdoor zal stof de helderheid van de projectie niet verminderen en werkt de projector dus langer betrouwbaar. 


Casio wil met zijn laser-ledlichtbrontechnologie op den duur kwikhoudende lampprojectoren vervangen. Door kwikvrij te werken en stroomverbruik te verminderen (wat helpt om CO2-uitstoot te verminderen), helpt Casio de impact door projectoren op het milieu te verminderen.

Indicatie van de prijzen excl. BTW:
XJ-V10X – Circa € 800,00
XJ-V100W – Circa € 700,00
XJ-V110W – Circa € 850,00

XJ-F10X – Circa € 900,00
XJ-F100W – Circa € 900,00
XJ-F20XN – Circa € 950,00
XJ-F210WN – Circa € 1000,00

 

*1 De geschatte adviesprijs voor het nieuwe XJ-V100W-model in de Core-serie is minder dan $800. De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van fiscale overwegingen en marktovereenkomsten en wordt later bekend gemaakt.

*2 De geschatte adviesprijs voor het nieuwe XJ-F210WN-model in de Advanced-serie is minder dan $1.250

De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van fiscale overwegingen en marktovereenkomsten en wordt later bekend gemaakt.

*3 Casio is voornemens een lijst compatibele apparaten op zijn website te plaatsen.

*4 Intel is een geregistreerd handelsmerk van Intel Corporation in de V.S. en andere landen.

*5 Miracast is een geregistreerd handelsmerk van Wi-Fi Alliance.

*6 Gebaseerd op de SSI-projectorvolumes van de fabrikant van januari tot december 2014, volgens Futuresource Consulting Ltd.

*7 Gebaseerd op een schatting door Casio is het stroomverbruik ongeveer de helft van dat van kwikhoudende lampprojectoren met hetzelfde helderheidsniveau.

*8 Gebaseerd op een schatting door Casio is de TCO (total cost of ownership) over vijf jaar gerekend, lager dan die van kwikhoudende lampprojectoren met hetzelfde helderheidsniveau en hetzelfde aantal HDMI-poorten.

DLP is een geregistreerd handelsmerk van Texas Instruments in de Verenigde Staten.

Android en Google Play zijn geregistreerde handelsmerken van Google, Inc.

Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Apple, Mac, iOS zijn handelsmerken van Apple, Inc., geregistreerd in de V.S en andere landen.

App Store is een servicemerk van Apple, Inc.

Andere bedrijfs- en productnamen zijn (geregistreerde) handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.